برای درک بهتر تبدیل انرژی به وسیله عملگر ها می توان اکچویتور پیستونی را که زیر مجموعه اکچویتور های خطی می باشد، مثال زد که با نصب تعدادی از قطعات مکانیکی مانند رک و پینیون (Rock And Pinion) بر روی آن می توان حرکت خطی آن را به حرکت دورانی تغییر داد.
در این میان اکچویتور های خطی سهم بیشتری را در صنایع به خود اختصاص داده اند، چرا که قابل استفاده بر روی تمام شیرآلات اعم از شیرهای دیافراگمی یا دروازه ای ، بال ولو ها یا شیر های پروانه ای و همچنین دیگر شیرآلات بوده و انواع مختلفی دارند.
در اکچویتورها برای کنترل فشار و دمای سیال، در دست داشتن یک منبع تولید هوای فشرده برای به کار انداختن اکچویتور و کنترل سیستم به واسطه انرژی باد مقرون به صرفه تر و مناسب تر از استفاده از شیر یا منبع برقی از لحاظ هزینه است. به همین دلیل در انتخاب اکچویتور باید سایز شیر و همچنین فشار و دمای سیال در سیستم مد نظر قرار بگیرند. اکچویتور ها بر طبق استاندارد های ASTM B117-73 و ASTM 6063 و ASTM B179 ساخته می شوند.
از دیگر مواردی که باید در زمان انتخاب اکچویتور مد نظر قرار دهیم این است، قدرت گشتاور خروجی مورد نیاز، فشار سیال درون لوله، سایز شیر، توپی یا پروانه ای شیر، نوع حرکت مد نظر Single Or Double Acting، نیاز داشتن یا نداشتن به شیر برقی.